Quote

"Yes, I cheated on you.."

- Tank -

woensdag 9 november 2011

Gruwelijk lekker..

Na het succes van de pindasoep (die blijkbaar goed in de smaak is gevallen, thanx voor die reacties), wilde ik deze niet verborgen houden..

Men neme:

- Een half kilo soepvlees (lamsvlees vind ik zelf erg sweety)
- 2 stengels selderij
- Een ui
- Een teentje knoflook
- 2 mooie stukken zoutvlees (15min uitkoken en in blokjes snijden)
- Een pompoen
- Klontje boter
- Zout, peper, bouillonblokjes
- 1 verse gele peper
- 2 liter water
- Heel veel liefde!


Bereiden:
Het soepvlees schoonmaken en licht zouten. De ui in ringen snijden en knoflookteentjes fijnpersen. Selderij fijnsnijden. Het schoongemaakte soepvlees samen met een klontje boter in de hete pan. Even bruin bakken en de uien, knoflook, en fijngesneden selderij toevoegen. Even samen laten draaien en dan de bouillonblokjes en water erbij toevoegen. Als het goed is ontstaat er nu een lekkere bouillon (als dat niet het geval is, dan even de pan leeg gooien in de gootsteen en opnieuw beginnen). Pompoen in blokjes snijden en even laten smoren in een pan met een klontje boter, totdat deze gaar is en uit elkaar valt. Zoutvlees en pompoen toevoegen aan de bouillon, verse gele peper erbij en even afmaken met een beetje zout en peper. Laat het geheel nog even langzaam koken op een laag vuurtje.

Laat me weten hoe het heeft gesmaakt..

Enjoy..







9 opmerkingen:

  1. Ik heb m geprobeerd en hij is inderdaad GRUWELIJK Lekker!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik lees het nu net en ik weet direct wat ik gat eten vanavond!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb een poging gewaagd maar was niet zo heel lekker. Misschien te weinig liefde?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Binnenkort weer een nieuw recept?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. je hebt het over een recept van pindasoep, ik kan die nergens terugvinden hoor, waar staat die dan?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. deze pompoensoep was heel lekker trouwens ;-)

    BeantwoordenVerwijderen