Men neme:
- Een half kilo soepvlees (lamsvlees vind ik zelf erg sweety)- 2 stengels selderij
- Een ui
- Een teentje knoflook
- 2 mooie stukken zoutvlees (15min uitkoken en in blokjes snijden)
- Een pompoen
- Klontje boter
- Zout, peper, bouillonblokjes
- 1 verse gele peper
- 2 liter water
- Heel veel liefde!
Bereiden:
Het soepvlees schoonmaken en licht zouten. De ui in ringen snijden en knoflookteentjes fijnpersen. Selderij fijnsnijden. Het schoongemaakte soepvlees samen met een klontje boter in de hete pan. Even bruin bakken en de uien, knoflook, en fijngesneden selderij toevoegen. Even samen laten draaien en dan de bouillonblokjes en water erbij toevoegen. Als het goed is ontstaat er nu een lekkere bouillon (als dat niet het geval is, dan even de pan leeg gooien in de gootsteen en opnieuw beginnen). Pompoen in blokjes snijden en even laten smoren in een pan met een klontje boter, totdat deze gaar is en uit elkaar valt. Zoutvlees en pompoen toevoegen aan de bouillon, verse gele peper erbij en even afmaken met een beetje zout en peper. Laat het geheel nog even langzaam koken op een laag vuurtje.
Laat me weten hoe het heeft gesmaakt..
Enjoy..
Ik heb m geprobeerd en hij is inderdaad GRUWELIJK Lekker!!
BeantwoordenVerwijderenInderdaad heeeeeel lekker!
BeantwoordenVerwijderenIk lees het nu net en ik weet direct wat ik gat eten vanavond!
BeantwoordenVerwijderenSuper lekker
BeantwoordenVerwijderenIk heb een poging gewaagd maar was niet zo heel lekker. Misschien te weinig liefde?
BeantwoordenVerwijderenBinnenkort weer een nieuw recept?
BeantwoordenVerwijderenje hebt het over een recept van pindasoep, ik kan die nergens terugvinden hoor, waar staat die dan?
BeantwoordenVerwijderendeze pompoensoep was heel lekker trouwens ;-)
BeantwoordenVerwijderenGruwelijk lekker!!!
BeantwoordenVerwijderen